2018 m. Lietuvos studentų sporto festivalis

2018 m. Lietuvos studentų sporto festivalis

Kaip ir kasmet, taip ir šiemet tarptautinę studento dieną paminėti Lapkričio 17 d. (šeštadienį) Lietuvos sporto universiteto Alekso Stanislovaičio lengvosios atletikos manieže Lietuvos studentai sugūžėjo iš Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos universitetų.

Šventinis renginys buvo pradėtas pristatant Lietuvos aukštąsias mokyklas, šiais metais dalyvavo: Vilniaus universitetas, Klaipėdos universitetas, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas, Kauno kolegija, Kauno technologijos universitetas, Aleksandro Stulginskio universitetas, Vytauto Didžiojo universitetas ir Lietuvos sporto universitetas.

Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas paskelbė festivalio pradžią. LSU trenerės, dėstytojos, „Žalgirio“ mokyklos šokėjų trenerės Milda Treigienės dėka visi studentai pajudėjo šokio ritmu masiniame šokyje. Pasibaigus oficialiajai daliai prasidėjo studentų kovos įvairiose sporto ir proto mūšio rungtyse. 200 festivalio dalyvių stojo išbandyti įvairias rungtis, kurių buvo devynios.

Pirmoji rungtis „Judrusis protmūšis“. „Judriajame protmūšyje“ šiemet varžėsi aštuonios komandos, kurių tikslas buvo ne tik greitai ir tiksliai atlikti sportines užduotis, bet ir atsakyti kuo daugiau atsakymų teisingai į pateiktus klausimus. Logines užduotis šiai rungčiai paruošė Lietuvos olimpinės akademijos referentė olimpiniam ugdymui Enriketa Prunskienė. Nenugalimi ir nepavejami šiemet buvo LSU antroji komanda (Karolina Deliautaitė, Aistė Staurylaitė, Tomas Miliauskas, Laura Lingytė, Darius Daugininkas, Modestas Rusevičius). Nors estafetę Kauno technologijos universiteto komanda įveikė trečioji, bet suskaičiavus teisingus atsakymus KTU komanda (Karolina Jasaitė, Svajūnas Abromas, Jonas Beleška, Ričardas Gudonavičius, Ramunė Stabingytė ir Justina Pacevičiūtė) iškovojo antrąją vietą, treti liko Klaipėdos universiteto komanda (Erika Krūminaitė, Benediktas Mickus, Banga Balnaitė, Akvilė Gedminaitė, Andrius Marcinkevičius, Ainis Vilavičius). „Judriojo protmūšio“ nugalėtojų ir prizininkų komandų nariai apdovanoti asmeninėmis LOA dovanomis.

Trijulių kryžiukai nuliukai bene linksmiausia festivalio rungtis, kurioje komandos varžėsi kas greičiau sudės liniją ar įstrižai tris vienodus spalvos žymeklius. Čia buvo svarbu greitis ir tikslumas, o tai pirmieji sugebėjo padaryti iš 20 dalyvavusių komandų Lietuvos sveikatos mokslų universiteto antroji komanda (Gabrielė Dambrauskaitė, Deimantė Motiejūnaitė ir Agnė Beleckė).

Įdomiausia rungtis sulaukiusi net 15 komandų (komandoje po 5 narius) - pripučiamas stalo futbolas (kur futbolo figūrėles atstojo studentai). Čia nenugalimi buvo Klaipėdos universiteto pirmoji komanda (Akvilė Gedminaitė, Andrius Marcinkevičius, Edgaras Drąsutis, Daugirdas Žilinskas, Ainis Vilavičius), antrieji liko KTU-4 komanda (Tomas Miliūnas, Jonas Beleška, Eligijus Greviškis, Kristofas Baršauskas ir Domantas Krilavičius) o treti – ASU-2 komanda, kuria atstovavo: Edvinas Grėbliūnas, Rugilė Romankevičiūtė, Almantas Dapkevičius, Vilius Puidokas ir Laura Mackevičiūtė).

Kaip visada ilgiausia eilė išsirikiavo jau prie tradicine tapusia pasagos metimo sporto rungtimi. Vaikinų grupėje varžėsi 61 dalyvis, nugalėtoju tapo LSU studentas Ronaldas Greičiūnas, o merginų grupėje iš 57 dalyvių daugiausiai taškų surinko Lukrecija Bačiulytė iš VDU.

„Dartbolas“ taip buvo praminta sportinė rungtis, kurioje dalyviai turėjo spirdami kamuolį į smiginio „lentą“ panašų taikinį surinkti kuo daugiau taškų per penkis bandymus. Ir čia nepralenkiamas buvo LSU studentas Darius Daugininkas, surinkęs 189 taškus, o merginų tarpe taikliausia buvo Erika Krūminaitė, surinkusi 170 taškų.

Dar viena linksma rungtis buvo tai pripučiamas krepšinis, kur kovoti turėjo du dalyviai tarpusavyje, kuris daugiau „įkraus“ kamuolių į krepšinį. Taigi vaikinų ir merginų tarpe nenugalimi buvo Klaipėdos universiteto studentai, iš 53 vaikinų tarpo daugiausiai „įkrovė“ Edgaras Drąsutis (19 kamuolių) ir merginų tarpe iš 36 dalyvių geriausiai pasirodė Erika Krūminaitė (13 kamuolių).

Daugiausiai azarto ir komandinio darbo pastangų pareikalavo „Slidžių“ rungtis, kurioje komanda sudaryta iš keturių, kuo greičiau turėjo kartu „nušliuožti“ tam tikrą atkarpą. Ir čia nepavejami buvo tarpe 23 komandų buvo KU-3 studentai: Aistė Noreikaitė, Akvilė Gedminaitė, Kostas Knašys ir Valdas Piekus), antri liko LSMU-3 komanda ir treti – LSU studentai.

Renginio rėmėjai „Dobele“ Lietuva, vienas didžiausių Baltijos šalyse maisto produktų gamintojų, tiekiančių rinkai gaminius iš grūdinių kultūrų, kiekvienam atėjusiam dalyviui įteikė savo produkcijos. Taip pat vyko „Dobele žaidimas“, kurio tikslas buvo kuo ilgiau išlaikyti merginoms – 1 dėžę produkcijos, o vaikinams – dvi dėžes produkcijos. Čia stipriausi ir ištvermingiausi buvo VU studentė Austėja Kilikevičiūtė ir KTU studentas Eligijus Greviškis, kuriems ir atiteko „Dobele“ Lietuva prizas - laikytos dėžės avižinių košių.

„Džiaugsmo gimnastika“ – komandinė rungtis, kurioje dalyvių skaičius neribojamas. Pratimas atliekamas panaudojant gimnastikos, akrobatikos, įvairių šokių rūšių elementus bei įvairius gimnastikos įrankius.

Dalyvavo LSMU studentų sportinių šokių kolektyvas „SALTO“, VDU, ASU, VU universitetų šokių kolektyvai. Susumavus garbingų viešnių teisėjų rezultatus nugalėtoja tapo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentų sportinių šokių kolektyvas „SALTO“ vadovas – Irmantas Aleksa.

Suskaičiavus dalyvavusių universitetų dalyvius, užimtas dalyvių vietas bei papildomus taškus šių metų Lietuvos studentų sporto festivalio nugalėtojais tapo Lietuvos sporto universiteto komanda, vadovės Goda Mankutė ir Audra Čekanauskienė.

Garbingą antrą vietą iškovojo Kauno technologijos universiteto komanda ir jos vedliai Ernesta Karaškienė ir Karolis Urbanavičius.

Trečiąją vietą užėmė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto komanda ir jos vadovai Deivydas Velička bei Virginija Bertašiūtė.

Rezultatai

Didžiausias Ačiū rėmėjams „Dobele“ Lietuva ir visiems dalyvavusiems.

Ir iki pasimatymo kitais metais!