2017 m. Lietuvos universitetų studentų teniso čempionatas

Data: 2017-05-27 - 2017-05-28 Laikas: 11:00 Miestas: Vilnius Vieta: Nuostatai
2017 m. Lietuvos universitetų studentų teniso čempionatas

2017 m. gegužės 27 - 28 d., vyko Lietuvos universitetų studentų teniso čempionatas. Čempionate dalyvavo septynių Lietuvos universitetų pajėgiausi sportininkai: LSU, LSMU, KTU, VDU, ASU, VU bei VGTU. KTU komandą atstovavo ir 2 svečiai iš užsienio (Ispanijos bei Indijos). Galime pasidžiaugti, kad šiais metais čempionate sulaukėme daugiau dalyvių nei pernai  30  sportininkų (20 vaikinų ir 10 merginų). Sportininkai varžėsi merginų ir vaikinų vieneto rungtyje bei dvejetų rungtyse.

Šeštadienį po burtų ceremonijos startavo pirmieji vaikinų vienetų ir merginų vienetų mačai. Šiemet susirinkus daug sportininkų, dalis vaikinų dalyvavo ir atrankinėse varžybose dėl patekimo į pagrindinę 16 dalyvių lentelę.

Vyrų vienetų finalinė kova prasidėjo Dovydo Šabūno (LSU) pirmojo seto pergale (6:1). Kaip ir buvo galima tikėtis, Laurynas Adomavičius (LSU) po pralaimėto pirmojo seto nenuleido rankų, o sutelkęs visas jėgas užtikrintai laimėjo antrąjį setą – 6:3. Lemiamame mačo tie-breake Dovydas Šabūnas pirmavo 9/8 ir padavinėjo mačui, bet Laurynas Adomavičius ir vėl parodė tvirtą čempionišką charakterį, neleido varžovui realizuoti mačpointo ir galiausiai triumfavo finalo lemiamame tie-breake rezultatu 12/10 bei tapo vyrų vienetų čempionu jau trečius metus iš eilės.

Trečiąją vietą iškovojo Vytauto Didžiojo universiteto  studentas Paulius Matulevičius nugalėjęs Kauno technologijos universiteto studentą Ricardo Belles - Canals.

Ne mažiau aistringai vyko ir merginų vienetų antrasis pusfinalis. Čia susitiko Violeta Kirilovaitė iš VU prieš Eglę Chmieliauskaitę iš KTU. Pirmąjį setą pralaimėjusi Violeta Kirilovaitė (3:6), taip lengvai  varžovės nepaleido ir antrąjį setą laimėjo gan užtikrintai – 6:2. Tokią kovingą dvasią išsaugojusi iki galo Violeta Kirilovaitė laimėjo ir lemiamą šio mačo tie-breaką rezultatu 10/7. Merginų vienetų rungtynių nugalėtoja tapo ir praeitų metų čempionė Saulė Valantiejūtė iš LSU, laimėjusi finalą rezultatu 6:3, 6:1.

Trečiąją vietą iškovojo rezultatu 6/0 6/0 Kauno technologijos universiteto studentė Eglė Chmieliauskaitė, be apdovanojimo palikusią Laurą Umaraitę iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto.

Vaikinų dvejeto rungtyje pirmąją vietą iškovojo rezultatu 6/2 6/2  Lietuvos sporto universiteto sportininkai L. Adomavičius ir D. Šabūnas nugalėję Vytauto Didžiojo universiteto sportininką V. Ramanauską ir Vilniaus universiteto sportininką P. Matulevičių.

Dėl trečiosios vietos susirungė Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentai E. Brasas, T. Petravičius ir S. Kakanausku su G. Riškumi. Rezultatu 6/0 6/2 nugalėjo T. Brasas ir T. Petravičius.

Merginų dvejeto rungtyje Lietuvos sporto universiteto studentes S. Valantiejūtę ir M. Žukaitę rezultatu 6/3 6/3 įveikusios Vilniaus universiteto sportininkės G. Aidukaitė ir V. Kirilovaitė pasipuošė aukso medaliais.

Trečiąją vietą iškovojo jungtinė universitetų Kauno technologijos E. Chmieliauskaitės ir Vilniaus E. Malcaitės komanda.

 

Komandinėje įskaitoje nugalėtojais tapo ryškus čempionato lyderis - LSU universitetas (98 taškai), kurie iškovojo daugiausia prizinių vietų tiek vaikinų, tiek merginų varžybose. Dėl antros ir trečios vietos iki pat čempionato pabaigos išliko intriga bei vyko įnirtinga kova ir tik pačioje pabaigoje paaiškėjo, jog vienu tašku VGTU (75 taškai) aplenkė VU (74 taškai). Taigi galutinės komandų vietos:

I vieta – Lietuvos sporto universitetas

II vieta- Vilniaus Gedimino technikos universitetas

III vieta – Vilniaus universitetas

4 vieta- Kauno technologijos universitetas

5 vieta – Lietuvos sveikatos mokslų universitetas

6 vieta – Vytauto Didžiojo universitetas

7 vieta – Aleksandro Stulginskio universitetas

 

Varžybas organizavo Lietuvos studentų sporto asociacija, vykdė Vilniaus Gedimino technikos universitetas, vyriausioji teisėjas – Sandra Biaigo.

 

Nuostatai

Komandiniai rezultatai

Lentelės