2018/2019 m.m. Lietuvos aukštųjų mokyklų čempionatų įskaitoje nugalėjo Lietuvos sporto universitetas

2018/2019 m.m. Lietuvos aukštųjų mokyklų čempionatų įskaitoje nugalėjo Lietuvos sporto universitetas

Š. m. birželio 13 d. Kaune vyko Lietuvos studentų sporto asociacijos išplėstinis vykdomojo komiteto posėdis, kuriame dalyvavo Lietuvos aukštųjų mokyklų sporto centrų/ klubų vadovai, studentų krepšinio, futbolo ir tinklinio lygų vadovai/ atstovai, VK nariai.

Posėdžio metu buvo aptartas 2018/2019 m.m. kalendorius. Per mokslo metus buvo suorganizuota 13 studentų čempionatų, 3 lygų čempionatai, Lietuvos studentų sporto festivalis ir Tarptautinis studentų festivalis. Čempionatuose dalyvavo 13 universitetų, šiais metais įstojo naujas narys ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas, Kauno ir Vilniaus kolegijos. Kol kas kolegijos dalyvauja tik studentų lygų čempionatuose, bet labai tikimės, kad jos prisijungs prie LSSA narių ir dalyvaus visuose čempionatuose. 2018/2019 m.m. sezone viso dalyvavo per 1700 Lietuvos studentų, festivaliuose – per 500 moksleivių ir studentų.

Pagrindinė čempionatų problema – ženkliai mažėjantis dalyvių skaičius lengvosios atletikos 3000 ėjimo, šuolių rungtyse, svarsčio kilnojimo, sunkiosios atletikos svorio kategorijose, kuriose dalyvauja po 1 – 2 dalyvius, aerobinėje gimnastikoje, kur nesusirenka kai kuriose rungtyse net 2 dalyviai.

LSFL, NSTL, LSKL lygos pristatė ir apibendrino nuveiktus darbus, tikslus ir kitų metų siekius, kaip ir visi tikisi kitais metais didesnio dalyvių skaičiaus.

 

Susumavus visų 13 čempionatų medalius bendrakomandinėje įskaitoje iš 16 aukštųjų mokyklų:

I vieta – Lietuvos sporto universitetas;

II vieta – Vilniaus universitetas;

III vieta – Vytauto Didžiojo universitetas.

Taip pat buvo aptartos ir SELL studentų žaidynės, kuriose dalyvavo 7 šalys, 48 universitetai, 1322 dalyviai. Didžiausią dalyvių skaičių sudarė Lietuvos aukštosios mokyklos – 989 dalyviai. Medalių lentelėje iš 48 universitetų pirmoje vietoje jau ilgą laiką pozicijos neužleidžia Lietuvos sporto universitetas.

LSSA prezidentas Č. Garbaliauskas taip pat aptarė ir Lietuvos delegacijos sportinius pasiekimus kovo mėn. vykusioje pasaulio žiemos Universiadoje Alamtoje, kurioje aukščiausią 13 vietą iškovojo snieglenčių sporto atstovas Gabrielius Bakševičius (Hagos universitetas).

Liepos 3 – 14 dienomis Neapolyje (Italija) vyks pasaulio vasaros Universiada, kurioje Lietuvą atstovaus dziudo, plaukimo, meninės gimnastikos, šaudymo ir lengvosios atletikos atstovai.

Taip pat liepos mėnesį mūsų Lietuvos studentai sportininkai dalyvaus ir EUSA čempionatuose: paplūdimio tinklinis 21-26 d. (Kroatija), krepšinis 20 – 27 (Lenkija), orientavimosi sportas 24 – 27 d. (Čekija), 3 x 3 vyrų krepšinis liepos 31 – rugpjūčio 3 d. (Portugalija).

 

Ačiū Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, aukštųjų mokyklų sporto centrams, treneriams, sportininkams, Lietuvos federacijoms, sportą mylintiems žmonėms, rėmėjui „Dobele“ ir visiems prisidėjusiems, kad Lietuvos studentų sportas gyvuotų.

 

2018/2019 m.m. čempionatų dalyvių skaičius

2018/2019 m.m. čempionatų medalių suvestinė

2018/2019 m.m. čempionatų medalių ir dalyvių suvestinė

SELL studentų žaidynių ir čempionatų suvestinė