2016 m. Europos universitetų žaidynėse Lietuvos garbę gins VU universiteto paplūdimio tinklininkai

2016 m. Europos universitetų žaidynėse Lietuvos garbę gins VU universiteto paplūdimio tinklininkai

Net 31 Lietuvos universitetų paplūdimio tinklinio studentų komanda susirinko į Nacionalinės studentų tinklinio lygos organizuotą Lietuvos studentų paplūdimio tinklinio čempionatą Kaune, Nemuno saloje.
Čempionato metu universitetų studentai dėl čempiono vardo ir dėl Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos studentų sporto asociacijos dėka suteiktos teisės atstovauti savo šalį liepos 12-25 dienomis vyksiančiose Europos universitetų studentų žaidynėse Kroatijoje. Nei vienas dalyvis nesitikėjo lengvų kovų, kadangi įrodyti, jog yra geriausi tarp studentų, pasiryžo Lietuvos paplūdimio tinklinyje jau gerai žinomi Lietuvos paplūdimio tinklininkai: Ieva Dumbauskaitė, Vytenė Vitkauskaitė, Urtė Andriukaitytė, Irina Zobnina, Viltė Makauskaitė, Lukas Každailis, Artūras Vasiljevas, Gilbertas Kerpė ir kt.
Tiesa, po netikėtos ir skaudžios V. Makauskaitės partnerės Karolinos Uvarovaitės (VDU) traumos žaidimo metu, ši pora pasitraukė iš tolesnės kovos, visą atsakomybę ginti Vytauto Didžiojo universiteto vardą merginų grupėje palikdamos Akvilei Kontvainaitei ir Oksanai Rusnačenko. Studentų varžybas kartu su Nacionalinės studentų tinklinio lygos prezidentu Jūru Baniu stebėjo ir nugalėtojus sveikino Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas. Po dvi dienas po alinančia saule trukusių varžybų, vaikinų kovos net ir pusfinaliuose buvo nenuspėjamos ir dramatiškos. Pirmuose pusfinaliuose G. Kerpė ir Mindaugas Navickas (LSU) sulaukė atkaklaus Martyno Blinstrubio ir Arnoldo Stankevičiaus (VGTU) poros pasipriešinimo, tačiau pasinaudoję varžovų klaidomis, sugebėjo baigti rungtynes rezultatu 2:1 (15:21, 21:13, 15:13). L. Každailis ir A. Vasiljevas vienu atodūsiu nugalėjo priešininkus iš VU Paulių Damulį ir Martyną Lopetaitį 2:0 (21:13, 21:16). Tikra intriga užsimezgė mažajame finale, kur M. Blinstrubiui ir A. Stankevičiui prireikė 52 įtemptų minučių, kad įrodytų, jog jie verti trečios vietos čempionate. Po ilgos trijų setų kovos ir žaidimo taškas į tašką, ši pora 2:1 (21:13, 19:21, 15:9) nugalėjo M. Lopetaičio ir P. Damulio porą (VU).

Finaluose netikėtą pasipriešinimą ir savo ištvermę demonstravo G. Kerpė ir M. Navickas (LSU), kurie neketino lengvai pasiduoti čempionato favoritais laikytiems L. Každailiui ir A. Vasiljevui (VU). Antrame sete LSU atstovams įveikus favoritus ir grėsmingai ištiesus ranką čempionų titulų link, L. Každailis ir A. Vasiljevas pakeitė taktiką ir trečiame sete 2:1 (21:16, 19:21, 15:11) galiausiai įveikė LSU komandą. VU vaikinų komanda iškovojo pirmą kelialapį į Kroatiją, kur atstovaus savo universitetui Europos studentų žaidynėse.

Merginų grupėje pusfinaliuose susitiko I. Dumbauskaitės ir U. Andriukaitytės (VU) ir V. Vitkauskaitės bei Otilijos Pajaujytės (LSU) poros. Po 42 min. kovos, savo gero dėka I. Dumbauskaitė ir U. Andriukaitytė neleido savo varžovėms išsiveržti į priekį ir iškovojo pergalę 2:0 (21:15, 21:11). Į pusfinalį patekusi Akvilė Kontvainaitė ir Oksana Rusnačenko (VDU) 2:0 (21:11, 21:17) nugalėjo Miglės Mazurkevičiūtės ir I. Zobninos (VU) porą, kuri mažajame finale vėliau po permainingos trijų setų kovos rezultatu 1:2 (21:12; 18:21; 11:15) nusileido savo euforijos neslėpusioms Lietuvos sporto universiteto atstovėms - V. Vitkauskaitei ir O. Pajaujytei.

Finale nuo pat čempionato pradžios favoritėmis laikytos I. Dumbauskaitė ir U. Andriukaitytė pateisino žiūrovų lūkesčius ir be didesnių sunkumų 2:0 (21:11, 21:9) įveikė A. Kontvainaitę ir O. Rusnačenko bei iškovojo antrą kelialapį į Europos studentų žaidynes Vilniaus universitetui.

2016 metų Lietuvos studentų paplūdimio tinklinio prizininkai:

Merginos

1. Ieva Dumbauskaitė/Urtė Andriukaitytė (VU);

2. Akvilė Kontvainaitė/Oksana Rusnačenko (VDU);

3. Vytenė Vitkauskaitė/Otilija Pajaujytė (LSU).

Vaikinai

1. Lukas Každailis/Artūras Vasiljevas (VU);

2. Gilbertas Kerpė/Mindaugas Navickas (LSU);

3. Martynas Blinstrubis/Arnoldas Stankevičius (VGTU).

Geriausiais finalo varžybų žaidėjais pripažinti Oksana Rusnačenko (VDU) ir Artūras Vasiljevas (VU).

Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sportas/kitos-sporto-sakos/europos-universitetu-zaidynese-lietuvos-garbe-gins-vu-tinklininkai.d?id=71412628