2016 m. Lietuvos universitetų studentų teniso čempionatas

2016 m. Lietuvos universitetų studentų teniso čempionatas

Tradiciškai gegužės priešpaskutinį savaitgalį (21-22 dienomis) įvyko Lietuvos studentų teniso čempionatas, kurį šiemet surengė ir dalyvius į Vilnių sukvietė Vilniaus Gedimino technikos universitetas, kuriame dalyvavo VGTU, VU, LSU, LEU, KTU, LSMU universitetų studentai. Viso dalyvavo 21 sportininkas (vyrai - 16, moterys - 5, praeitais metais dalyvavo vyrai - 19, merginos - 12). Čempionatas vyko pačioje miesto širdyje šalia Vilnelės - Bernardinų sodo teniso aikštyne ir profesionaliu žaidimu bei azartiškomis kovomis žavėjo ne tik teniso mylėtojus, bet ir praeivius.

Šeštadienį Lietuvos studentų teniso čempionatas prasidėjo merginų vienetų ir vaikinų vienetų kovomis. Po atkaklių merginų vienetų pusfinalio mačų į finalą pakliuvo Laura Umaraitė iš VGTU ir 4-ta pagal reitingą Lietuvoje Saulė Valantiejūtė iš LSU, kuri ir tapo moterų vienetų varžybų nugalėtoja.

Merginų vienetas:

I vieta - Saulė Valantiejūtė (LSU)

II vieta - Laura Umaraitė (VGTU)

III vieta - Greta Aidukaitė (VU)

Merginų dvejetas:

I vieta - Greta Aidukaitė ir Aigustė Minkutė (VU)

II vieta - Laura Umaraitė ir Kristina Volk (VGTU)

Po pirmosios varžybų dienos studentai bei jų palaikymo komandos buvo pakviesti kultūringai atsikvėpti ir aplankyti nakties nuotaikomis bei paslaptimis alsuojančias Valdovų rūmų grožybes, išgirsti nežinomų dvaro istorijų, paklausyti anų dvaro laikų muzikos ir tiesiog atsipalaiduoti prieš finalines sekmadienio kovas.

Sekmadienį iš pat ryto visus maloniai kaitino ne tik saulės šiluma, bet ir karštos emocijos teniso korte - daug žiūrovų dėmesio susilaukęs vaikinų vienetų pusfinalio mačas truko beveik 3 valandas, o jo metu abu varžovai – Elvis Gotovskis iš VGTU ir Titas Mikelevičius iš LEU - pademonstravo itin aukštą žaidimo lygį. Po įnirtingos kovos, rezultatu 7/5, 7/6 (1), pergalę išplėšė ir į finalą pateko Titas Mikelevičius. Finale jo jau laukė 11-tu numeriu tarp suaugusiųjų tenisininkų Lietuvoje reitinguojamas Laurynas Adomavičius iš LSU, kuris ir tapo studentų čempionu šiais metais, užtikrintai nugalėjęs visus varžovus. Vaikinų dvejetų varžybose pirmąją vietą iškovojo taipogi Laurynas Adomavičius kartu su Titu Mikelevičiumi įveikę Elvį Gotovskį ir Mingaudą Kalvaitį iš VGTU.

Vaikinų vienetas:

I vieta - Laurynas Adomavičius (LSU)

II vieta - Titas Mikelevičius (LEU)

III vieta - Elvis Gotovskis (VGTU)

Vaikinų dvejetas:

I vieta - Laurynas Adomavičius ir Titas Mikelevičius (LSU ir LEU)

II vieta - Elvis Gotovskis ir Mindaugas Kalvaitis (VGTU)

III vieta - Gabrielius Riškus ir Tomas Trinkūnas (VGTU)

Galutinė komadinė rikiuotė:

I vieta - Vilniaus Gedimino technikos universitetas (111 tšk.)

II vieta - Vilniaus universitetas (63 tšk.)

III vieta - Lietuvos sporto universitetas (52 tšk.)

Rezultatai

Lentelės

Nuostatai

Daugiau nuotraukų ieškokite - VGTU sporto skyrius feibuko paskyroje

Nuotraukos